TRIGGER POINT DRY NEEDLING

Este un tip de terapie care tratează eficient tensiunile și spasmele musculare care apar concomitent cu unele stări ale organismului precum artrită, iritația nervilor, întindere musculară, întinderea ligamentelor și hernie de disc.

CE ESTE MYOFASCIAL TRIGGER POINT DRY NEEDLING?

Puncion seca sau în limba engleză myofascial trigger point dry needling este o tehnică eficientă în tratamentul durerii miofasciale, în mod special în tratamentul punctelor de declanșare myofascială numite (MTP). Este o tehnică ce folosește ace sterile de acupunctură, care sunt inserate prin piele și intră în contact cu mușchii exact în locul în care se crează puncte de tensiune. Această tehnică reduce durerea pacientului, relaxează mușchii și crește elasticitatea musculară.

Este una dintre cele mai eficiente tehnici locale care ajung în mod direct la MTP și ameliorează în acest fel problemele  şi deficiențele (durere, mobilitate limitată, etc.) pacientului. Este o tehnică care nu are nimic de-a face cu acupunctura, este sigură, nu are efecte secundare, deoarece nu se introduce nici o soluție sau medicament în organism.

Punctele de tensiune (trigger points) sunt puncte de contractură maximă a unui mușchi și sunt responsabile de durerile la distanță de locul unde este punctul de declanșare. Aceștia se dezvoltă atunci când mușchiul este accidentat sau suprasolicitat. Pe lângă durerile articulare cu care sunt asociate, mai provoacă dureri de cap, gât, dureri de maxilar, dureri de mijloc, cotul tenismenului și carpal tunel sindrom.

TERAPIA TRIGGER POINT DRY NEEDLING

Terapia Trigger Point Dry Needling poate să vă elibereze de durerile asociate cu aceste zone. De asemenea, vă poate ajuta în dezvoltarea musculară și/sau restabilirea mișcării în articulații.

Fiziokinetoterapeuții Pilfis au fost formați în tratamentul conservator și invaziv de puncte de declanșare (trigger points) de către expertul  academician Orlando Mayoral del Moral (investigator și colaborator în proiecte de investigație, trainer și presedintele Travell & Simons®).

Distribuie articolul:

Vezi toate articolele

începe un stil de viață
la superlativ!
Sună acum la telefon:

0773.993.780