Fibriloză diacutanată

Tehnica fibrolizei miofasciale cu cârlige este o evoluție a tehnicilor de frecare profundă transversală (FTP) sau Cyriax. Depozitele mici de acid uric și calciu cristalizate se depun în țesuturi și sunt dificil de palpat cu mâna, deși pot fi percepute de obicei cu cârligul. Pot provoca procese inflamatorii și scădea mobilitatea, deoarece împiedică alunecarea corectă a planurilor, provocând durere și impotență funcțională.

Obiectivul tehnicii este de a elibera, reduce sau rupe aceste aderențe prin cârlige care se adaptează pielii, dar fără a pătrunde în ea.

Tehnicile de fibroliză au devenit faimoase pentru 3 tratamente în care s-au obținut rezultate excelente:

  • fascită plantară,
  • epicondilită / epicondilalgie
  • occipitalgia lui Arnold.

În prezent, acestea sunt utilizate în multe patologii ale aparatului locomotor, cum ar fi condropatiile rotuliene, problemele TFL, tendinita lui Ahile / tendinoza, problemele de hamstring de diferite tipuri …

Tehnica a fost integrată pe scară largă în practica clinică a kinetoterapeutului și multe echipe sportive de elită o folosesc în discipline la fel de variate precum fotbal, baschet, tenis, atletism și, spre deosebire de ceea ce s-ar putea crede, oferă o mai mare precizie și calitate în tratamentul care permite a ajunge la structuri la care greu se putea ajunge fără un cârlig, oferind, de asemenea, o eficiență mai mare a tehnicii.

începe un stil de viață
la superlativ!
Sună acum la telefon:

0773.993.780