DRENAJ LIMFATIC MANUAL

Limfa – elixirul vieții.

Aliat al sănătății și frumuseții, lichidul limfatic pe care grecii îl numeau „sângele alb”, reprezintă 15% din greutatea corpului. El scaldă cea mai mare parte a țesuturilor noastre, permițându-le să se purifice și să se regenereze. Limfa ia cu sine toxinele și moleculele prea grele pe care sistemul venos nu le poate recupera.

DE CE AVEM NEVOIE DE DRENAJUL LIMFATIC?

Limfa nu are o pompă, iar din această cauză este deseori deficientă din punct de vedere al circulației. Ritmul său încetinește atunci când nu respirăm corect, când suntem stresați, când există o lipsă de exerciții fizice sau când acumulăm oboseală. De asemenea, anumite produse chimice ce exista în alimentație – coloranți, conservanți – duc la suprasolicitarea organismului.

CUM SE REALIZEAZĂ DRENAJUL LIMFATIC?

Limfa circulă foarte aproape de stratul de piele, iar fiindcă vasele limfatice sunt extrem de fragile, gesturile masajului limfatic trebuie să fie extrem de delicate. Aici degetele efectuează mișcări asemănătoare valurilor pentru a favoriza contracția armonioasă a unităților musculare aflate în calea limfei. O ședință de drenaj limfatic trebuie să dureze o oră, pentru că limfa își schimbă consistența abia după o jumatate de oră, trecând de la o stare de gel la una lichidă. Aceast proces se numește thyxotropie.

Dacă simțiți cea mai mică durere la comprimarea țesuturilor, principiile drenajului nu sunt respectate. Avantajele metodei sunt evidente: nu mai există senzații de oboseală, iar punctele energetice sunt revitalizate. Numărul de sedințe este determinat în funcție de fiecare caz în parte.

ATENȚIE!

Nu vă lăsați influențați de diverse metode obscure de relaxare și întreținere a sănătății. Atunci când doriți să vă îngrijiți trupul, apelați la metode științifice și documentați-vă înainte, pentru a vedea dacă metoda vi se potrivește.

Distribuie articolul:

Vezi toate articolele

începe un stil de viață
la superlativ!
Sună acum la telefon:

0773.993.780