BENZILE KINESIOLOGICE

Metoda Kinesio Taping este o tehnică de bandajare adezivă, special concepută pentru a facilita procesul de vindecare naturală al organismului împreună cu susținerea și stabilizarea mușchilor și articulațiilor, fără a limita amplitudinea de mișcare a corpului. În același timp conferă o manipulare gentilă continuă a țesutului moale pentru a prelungi beneficiile unei terapii manuale sau clinice.

BENEFICIILE BENZILOR KINESIOLOGICE?

Fără latex și lejer de purtat pe durata a mai multor zile consecutive, banda kinesiologică, termen de unde Kinesio Tape își ia numele, poate fi utilizată pentru diferite grupe de pacienți de la pediatrie până la geriatrie.

CE SE TRATEAZĂ CU ACEASTĂ METODĂ?

Benzile Kinesiologice pot trata cu succes o varietate de afecțiuni:

  • ortopedice (ex.: entorse, trigger points, luxații, întinderi și rupturi musculare, ș.a.m.d.)
  • neuromusculare;
  • neurologice.

Această metodă este indicată mai ales în cazul accidentărilor sportive sau rezultate din atitudini deficitare asociate muncii. Această metodă terapeutică oferă susținerea musculară de care are nevoie pacientul, dar reabilitează și funcția afectată.

CUM TE AJUTĂ BENZILE KINESIOLOGICE?

Banda kinesiologică scade durerea și facilitează drenajul limfatic prin ridicarea microscopică a pielii, formând striații cutanat și subcutanat. Astfel, apar spații interstițiale mai mari și rezultă un aport de oxigen care conduce la îmbunătățirea circulației, dar și la o scădere a inflamației (aceste date sunt bazate pe studii realizate în timp).

Activează automat un model fiziologic de mișcare, care este benefic pentru refacerea țesuturilor.  Există sute de tipuri de bandaj care au capacitatea de a calma durerea și de a reduce inflamația, de a crește performanța sportivă sau de a reeduca sistemul neuromuscular, îmbunătățind circulația.

Distribuie articolul:

Vezi toate articolele

începe un stil de viață
la superlativ!
Sună acum la telefon:

0773.993.780