ARTICULAȚIA TEMPORO-MANDIBULARĂ

Articulația temporo-mandibulară este locul în care mandibula se conectează cu craniul. Aceasta permite mișcările maxilarului și este responsabilă de mestecat, vorbit, înghițire, deschiderea și închiderea  gurii.

Simptomele tulburării sunt:

  • Apariția unor pocnituri atunci când se deschide și se închide gura;
  • Țiuit continuu în urechi;
  • Ddurere și sensibilitate la nivelul feței;
  • Blocarea maxilarului;
  • Oboseala la nivelul feței.

ALTE CAUZE

Problemele articulației temporo-mandibulare sunt asociate cu musculatura maxilarului, precum și cu toate structurile care sunt legate direct sau indirect de aceasta, cum ar fi dinții, capul și gâtul. Patologiile gâtului pot avea și ele un impact direct asupra maxilarului.

Trebuie diferențiat cazul în care problema este locală sau este un element în schimbările care pot afecta diferitele sisteme ale corpului, cum ar fi musculo-scheletice, myofascial, nervos, craniosacral.

O postură greșita a capului tensionează mușchii gâtului și a feței.  Alte cauze precum stresul, lipsa de somn, suflatul în instrumente, pot declanșa o contracție musculară și comprimarea nervilor maxilarului, capului și gâtului.

Aceste puncte pot iradia durerea la distanță și  provoacă dureri de cap, urechi, dinți, mobilitate crescută a mandibulei, malocluzii, sunete articulare, etc.


Fiziokinetoterapia este un bun instrument pentru tratamentul acestei boli, deoarece aceasta tulburare afectează  întregul sistem articular, muscular, nervos și capsular.

Distribuie articolul:

Vezi toate articolele

începe un stil de viață
la superlativ!
Sună acum la telefon:

0773.993.780